Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Császármorzsa... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg liszt
» 4 evőkanál porcukor
» vaníliás cukor
» 10 dkg mazsola
» 2-3 evőkanál rum
» tojás
» 4 dl tej
» 1 citrom
» 10 dkg vaj
» üveg szilvalekvár
» vaníliás porcukor a szóráshoz
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A mazsolát langyos vízben megmossuk, leszűrjük, és meglocsoljuk2- 3 evőkanál rummal. A tojásokat kettéválasztjuk.

A lisztet mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, csipet sót és a tejet. A robotgép keverőspiráljával sima tésztává keverjük, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A tojásfehérjéhez kevés citromlevet csavarunk, kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a mandulát, és belereszeljük a citrom héját. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kisebb tepsiben a vajat felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe és kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd villával apróra tépkedjük. A szilvalekvárt 1 ek. rummal összekeverjük, felmelegítjük.

Megjegyzés / tipp:

A császármorzsát tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral, és a meleg szilvalekvárral kínáljuk.
0 komment 17 ember kedveli szelidszeder
2012.01.13 12:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mazsolát langyos, tojásokat kettéválasztjuk, lisztet mély, vaníliás cukrot, robotgép keverőspiráljával, tojásfehérjéhez kevés, tésztába forgatjuk, citrom héját, vajat felforrósítjuk, császármorzsát tálaláskor, meleg szilvalekvárral, kettéválasztjuk, tojásfehérjéhez, szilvalekvárral, felforrósítjuk, császármorzsát, felmelegítjük, szilvalekvárt, belereszeljük, Császármorzsa, tojássárgákat, összekeverjük, előmelegítjük, szilvalekvár, aranybarnára, meglocsoljuk, citromlevet, porcukorral, beleöntjük, megszórjuk, Hozzáadjuk, Hozzáadjuk, tálaláskor, szitáljuk, porcukrot, forgatjuk, betesszük, liszt, evőkanál porcukor, vaníliás cukor, mazsola, evőkanál, tojás, citrom, üveg szilvalekvár, vaníliás porcukor szóráshoz,
Stefánia vagdalt
0 komment 3 ember kedveli
Zöldséges töltött fasírt
0 komment 8 ember kedveli
Tepsiben sült parmezános csirkemell !
0 komment 16 ember kedveli
Kacsasült almás savanyú káposztával.
0 komment 3 ember kedveli
Körözöttel töltött sajttekercs
0 komment 7 ember kedveli
Duplán epres muffin !
0 komment 2 ember kedveli
Töltött káposzta puliszkával
1 komment 2 ember kedveli
Füstölt sonkás pite.
0 komment 6 ember kedveli
Zöldséges-sült puliszka.
0 komment 7 ember kedveli
Paradicsomos sügér !
0 komment 1 ember kedveli
Cukkinis lecsó
0 komment 2 ember kedveli
Tejmentes sportszelet
0 komment 6 ember kedveli
Karajszeletek ananásszal
0 komment 4 ember kedveli
Gombapaprikás
0 komment 4 ember kedveli
Csirke vadász módra
0 komment 1 ember kedveli
Rablóhús csirkemellből
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.